• The world seen through my eyes.

    Drepturi de autor


    Îţi spuneam într-un articol, despre comentarii, că voi vorbi despre drepturile de autor. Da, am spus într-adevăr drepturi de autor, cu orice risc de a fi criticat şi cu toate implicaţiile acestui lucru. Nu voi începe să ţin o teorie filozofică cu privire la
    aceste drepturi, ci doar să-ţi spun că din moment ce s-a scris o lege trebuie să conştientizezi anumite lucruri; trebuie ca măcar să ai respectul pentru autorul unei opere, de orice natură ar fi ea, pentru opera respectivă, pentru munca depusă spre realizarea acelui lucru şi să încerci să te transpui în situaţia autorului - nu ţi-ar fi indiferent ca tu să depui eforturi pentru ceilalţi şi ei să-ţi reproducă şi distribuie în mod ilicit munca fără o contribuţie către tine şi mai ales să obţină un câştig din asta.
    Cea mai recentă lege pe care am găsit-o este Legea nr. 285 / 2006 pe care o poţi găsi şi aici. Te rog să o citeşti şi să te gândeşti bine, şi mai mult, înainte de a mai distribui ceva fără aprobarea în scris a autorului. Spre urmare nici eu nu sunt de acord să publici niciunde un fragment de pe acest blog (nici un link postat de către mine) şi nici măcar dacă pui un link către sursă. Poţi doar face referire la acest blog sau la un articol prin expunerea opiniei tale însoţită de un link către acest blog (sau articolul în cauză).
    Această lege mă determină să nu public încă vreun articol de poveste, aşteptând o publicare oficială care implică obţinerea acestor drepturi, dar nu o să-mi întrerup activitatea pe acest blog şi postarea altor articole din acest motiv.
    Îţi doresc lectură plăcută.
    P.S.: Articolele la care fac referire şi trimitere prin link în pagina principală au drepturi de autor, fiind publicate în prealabil într-un ziar, şi am consimţământul autoarei de a posta link-urile pe măsură ce apar articolele.

    2 opinii:

    1. we have only one rule: no rulz!!! asta probabil scrie pe legislatzia romaniei... si ce-o sa faci... o sa te falfai cu oarecare personaje prin tribunale pt k s-au folosit de ideile tale sau pt k au publicat ceva din blogu tau in blogu lor? don`t think so! in fine... sti parerea mea!

      RăspundețiȘtergere
    2. http://www.youtube.com/watch?v=nb1kAOjn64A

      RăspundețiȘtergere

     

    Blogger news

    About

    Pentru alte bannere vezi pagina Promovare.

    Blogroll